HTML

Szentpétervár 2008

Kedves olvasóim! Köszönöm a biztató hozzászólásokat, kommenteket! Írjatok, kérdezzetek bátran! Azoknak, akik még nem használták a GoogleMaps-et: a beillesztett műholdképek nagyíthatók / kicsinyíthetők (a térkép bal felső sarkában látható vezérlő gombokkal (+/-)) és az egérrel mozgatni lehet minden irányba! Több pontot fogok megjelölni rajtuk, amelyekre rá lehet kattintani! Így láthatjátok, hogy hol lakom, hova járok suliba és hol strandolok :) Mindez elérhető a Linkblogból is, ezen szövegdoboz alatt kb. 15 centivel :)

Friss topikok

  • Fertótám: Kati, ugye szólíthatom így? 1972-ben voltam hét hétig Szentpéterváron, építőtáborban. Nem sokat do... (2016.05.28. 16:13) Puskin múzeum
  • Petyerburg: Kedves Sándor! Örülök, ha kedves emlékeket idézett a blog. Hajóépítő Egyetem? Nem semmi! Kati (2015.05.22. 12:15) Novgorod
  • Néne: Katikám boldog születésnapot kívánunk Nénéék (2008.07.28. 15:25) Munkanap
  • Csuti: Mostmár borzasztóan haragszok magamra, hogy nem férek el a bőröndödben :))) Csók, Hugi (2008.07.28. 11:34) Sablino
  • Tamás Katalin: Szia Katám! Atitól tudom, hogy hol és mit csinálsz.Ez nagyon jó, akár publikálhadnád is, olyan cso... (2008.07.21. 18:25) Találkozó Olgával

Ismerkedés első délután

2008.07.07. 21:17 Petyerburg

Ahogy írtam, a legtöbb hallgató (legalábbi azok, akik ma érkeztek), kínai, tajvani ill. japán.

Valahogy az európai kultúra hívei mégis összetartanak. Mivel a regisztráció nagyon lassan, sok sorbanállással és várakozással járt, jó alkalom volt megismerkedni pár emberrel. Két lánnyal találkoztam, akikkel egy csoportban leszek holnaptól: Lotte (Belgium) és Gionina (?) (Olaszország).

Aztán elmentünk kajálni három másik frissen érkezett hallgatóval: Beni (USA, San Francisco), Mark (Németország) és Anna (Bosznia). Aranyosak voltak, kiderült, hogy mindegyikük nyelv és irodalom szakon végzett, fordítással ill. tanítással foglalkoznak.

Délutánra teljesen jó idő lett, pólóban és farmerban már nem fáztam, mint dél körül, mikor esett. Kiderült, hogy teljesen senki sem elégedett a szállásával. Anna és Mark ugyanabban a kollégiumban laknak, előbbi szerint nagyon messze van (majd' két óra tömegközlekedés), utóbbit viszont tegnap este nem engedték be a kollégiumba. Márk három oroszhoz csatlakozott be egy albérletbe, saját szobába, ő elégedett volt és javasolta a többieknek is a www.easyroommate.ru oldalt. Ez neki 12 ezer rubel egy hónapra, rezsivel együtt. A kollégium 3 ezer, vagyis félelmetesen olcsó, elég lepukkant lehet. Nekem 20 ezer a család, de reggelivel és vacsorával. Ami azt illeti, nem valami igényes itt sem.

Mivel Beni arrafelé lakik, mint én, ezért úgy döntöttem, hogy vele sétálok majdnem hazáig, mert a metróról nem látni semmit és jó idő volt. Elhaladtunk a Rostrum oszlopok előtt:

Ezek régen olajlámpás világítótoronyként szolgáltak, a kiálló hajóorrok a tengeri csaták győztes hajóhadaira emlékeztetnek. Az alján lévő szobrok pedig Oroszország négy nagy folyóját reprezentálják. Mellette van a tengerészeti múzeum, elég szép épület. Ünnepekkor most is meggyújtják az immár gázlámpára cserélt lámpákat.

Majd elsétáltunk a Péter-Pál erőd előtt/mögött/között ? Ez nagyon szép, vörös téglából, és a környezete teljesen zöld, nagy fák és mindenhol frissen nyírt fű. Turistáknak hajókiránydulás is van 300 rubelért. Itt a part egyszerűen gyönyörű, de a forgalom elég nagy volt, ami azért zavaró.

Végül elértem a házunk előtt lévő hídhoz. Tényleg itt 'parkol' az Auróra, de mivel rossz oldalán voltam a hídnak, most nem fényképeztem le, majd legközelebb.

Mikor hazaértem, nem votl itthon senki, kb. fél óra múlva érkeztek a háziak. Aztán vacsoráztunk, húspogácsát rizzsel, paradicsommal, ketchuppal.

Sajnos ma a külföldiek inkább angolul beszéltek hozzám - ez mindenkinek jobban megy, kivéve az egyetemen dolgozóknak, ők nem strapálják magukat az angollal, pedig tudnak,csak ha látják, hgoy tényleg nem érted - szóval mindenesetre ma már rosszabbul ment az orosz - vagy csak nem volt hozzá kedvem.

Tizenegy óra elmúlt 15 perccel, de egyáltalán nincs sötét. Azért lassan lefekszem, holnap 9.30-tól tanítás.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás orosz oroszország nyelv szentpétervár szentpétervári állami egyetem

A bejegyzés trackback címe:

https://petyerburg.blog.hu/api/trackback/id/tr28557842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása